2020-11-16 10:34:06

Natjecanje DABAR

        I ove godine u našoj školi održalo se natjecanje Dabar, najveće online natjecanje učenika u Hrvatskoj. Njegovo peto izdanje privuklo je 36 491 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane  pedesetak zemalja. Od 2016. godine sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali u široj javnosti. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga Suradnici u učenju, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine Dabar je bio na raspolaganju pet dana, 24 sata kako bi svaki učenik dobio priliku za ulazak u svijet logičkih zadataka, mozgalica, zagonetki, programiranja i računalnog razmišljanja.

U našoj školi sudjelovali su učenici od drugog do sedmog razreda, ukupno njih 80-ak (27 u nižim i oko 50-ak u višim razredima). Svakako trebamo pohvaliti i one učenike koji su sudjelovali u natjecanju za vrijeme svoje  samoizolacije.

Natjecanje su organizirali učitelji Antonio Džordž Galešić i učiteljica Ljiljana Kadija Pulić.

BRAVO za sve!!!


Osnovna škola Sveti Filip i Jakov